Adventurous music and things

11/06/2023 – 20:00
Les Ateliers Claus

JAC BERROCAL – VINCENT EPPLAY – TIMO VAN LUIJK

Oorstof
JAC BERROCAL - VINCENT EPPLAY - TIMO VAN LUIJK

Tickets

VVK: 13 €
Kassa: 16 €
Tickets

Tijdschema

Deuren: 20:00
Concert: 21:30

Locatie

Les Ateliers Claus
Routebeschrijving

JAC BERROCAL – VINCENT EPPLAY – TIMO VAN LUIJK

Sinds een aantal jaren vindt de legendarische trompettist Jac Berrocal de perfecte omkadering in zijn landgenoot Vincent Epplay, een inventieve improvisator, componist en katalysator die uitdagende, acuut modernistische en toch historisch bewuste decors creëert – uit synthese, processing, field recordings en onorthodoxe percussie – om Berrocals onmiskenbare stem en lyrische trompetgeluid tot bloei te laten komen. De Belgische geluidsinstrumentalist en improviserend componist Timo van Luijk, die Berrocal kent sinds het Catalogue-concert dat hij in 2007 in Brussel organiseerde, doet mee op gitaar, een instrument dat hij zelden bespeelt. In voorbereiding op hun eerste album, speelt het trio een uniek concert in les ateliers claus.

Jac Berrocal (*1946)

Jac Berrocal is een Franse trompettist, dichter en gelegenheidsacteur, actief sinds het begin van de jaren ’70 in de Parijse improvisatiescene, waar de grenzen tussen muziek, kunst en theater poreus waren en smeekten om doorbroken te worden. Geïnspireerd door bebop, chanson, freejazz, beatpoëzie, vroege rock-‘n-roll en talloze oosterse invloeden, baande Berrocal zich een weg door de underground gedurende de jaren ’70 en ’80, zowel solo als in samenwerking met Jaki Liebezeit (Can), Nurse With Wound, Sunny Murray, Pascal Comelade, Jacques Thollot, James Chance, Pierre Bastien, Aki Onda, Lol Coxhill, Catalogus… Samen met de “zwarte engel” van de rock-‘n-roll, Vince Taylor, schreef hij de undergroundhit ‘Rock and Roll Station’.

Vincent Epplay (*1964)

Vincent Epplay is een Franse geluidskunstenaar. Sinds het begin van de jaren negentig creëert hij een uniek oeuvre waarin hij de interactie tussen geluidsproces en visuele vormen verkent. Hij ontwikkelde een eigenaardige en prospectieve benadering van elektronische muziek, gericht op aleatorische compositie, met invloeden van musique concrete en een poëtische/humoristische toeëigening van vintage geluids-/filmmateriaal. Epplay produceerde een tiental platen voor labels als Blackest ever Black, Akuphone, Klanggalerie, Planam/Alga marghen en trad op met muzikanten als Jac Berrocal & David Fenech, Sayoko Japanese Musicians.

Timo van Luijk (*1967)

Timo van Luijk is een autodidacte instrumentalist, improviserend componist en (foto)grafist. Samen met Geert Feytons (†2006) vormde hij het experimentele muziekcollectief Noise-Maker’s Fifes (1989-2006). In 2002 richtte hij het platenlabel La Scie Dorée op waarop hij de muziek van zijn intieme soloproject Af Ursin publiceert, evenals studio- en live-samenwerkingen met o.a. Andrew Chalk (Elodie), Christoph Heemann (In Camera), Frederik Croene, Kris Vanderstraeten. Hij trad ook regelmatig op met Limpe Fuchs, Nurse With Wound, Raymond Dijkstra, Louis Landes Levi en Bart De Paepe. Timo beheert ook het Metaphon-label dat voornamelijk niet eerder uitgebrachte opnames van avantgarde en elektronische componisten en archiefwerken van Michael Ranta publiceert.

Vlaanderen Stad Antwerpen DEStudio Het Bos TRIX AB Salon Les Ateliers Claus Rataplan Tryp Windham Antwerp

Click for discount hotel rates

Vooruit Kraak De Singer WPML