Adventurous music and things

12/05/2019 – 20:00
Costa

JASON STEIN – JIM BLACK – ERIC REVIS – GREG WARD > NATURE WORK

Oorstof
JASON STEIN - JIM BLACK - ERIC REVIS - GREG WARD > NATURE WORK

Tijdschema

Deuren: 20:00
Concert: 20:30

Locatie

Costa
Routebeschrijving

Wat er gebeurt als Jason Stein, Greg Ward, Eric Revis en Jim Black, enkele van de beste spelers van het moment, worden verenigd in een kwartet? Wij bestempelen dat graag als muzikale magie, zij noemen het… Nature Work. Afspraak in CoStA op 12 mei, voor het Belgische debuut van dit stellaire kwartet.

JASON STEIN – JIM BLACK – ERIC REVIS – GREG WARD > NATURE WORK

Saxofonist Greg Ward (People, Places & Things) en basklarinetist Jason Stein (Hearts & Minds, Locksmith Isidore) legden begin 2017 de basis voor wat Nature Work zou worden. Ward en Stein werkten eerder al samen in een brede waaier van ensembles met Mike Reeds Flesh and Bone als een van de meest bekende. Ze nodigden begin 2018 bassist Eric Revis (Branford Marsalis Quartet, Tarbaby) en drummer Jim Black (Human Feel, Bloodcount) uit voor een reeks van concerten in Chicago. De band werd erg enthousiast onthaald en de eerste succesvolle concerten en opnames deden naar meer smaken.

De muziek van dit stellaire ensemble bruist van de originaliteit en flexibiliteit. Revis en Black, twee van de meest veelzijdige spelers uit New York, vormen samen een powerhouse van een ritmesectie die perfect weet te balanceren tussen retestrakke grooves en abstracte improvisatie. Stein en Ward drijven de muziek onverschrokken verder naar extatische hoogtes. Debuteren doet Nature Work deze lente met een album, en meteen ook de rechtstreekse aanleiding voor deze tour, voor het New Yorkse Sunnyside Records.

Vlaanderen Stad Antwerpen DEStudio Het Bos TRIX AB Salon Les Ateliers Claus Rataplan Tryp Windham Antwerp

Click for discount hotel rates

Vooruit Kraak De Singer WPML