Adventurous music and things

10/12/2017 – 19:30
De Studio

JOE McPHEE & PAAL NILSSEN-LOVE + CO2

Oorstof
JOE McPHEE & PAAL NILSSEN-LOVE + CO2

Tijdschema

Deuren: 19:30
Concert: 20:00

Locatie

De Studio
Routebeschrijving

Joe McPhee en Cel Overberghe, twee levende legendes uit de jazz en freejazz wereld delen opnieuw het podium om de ziel en het hart van de vrije muziek te vieren. McPhee doet dat met de Noorse percussionist buiten categorie Paal Nilssen-Love en Cel Overberghe doet dat met muzikale rechterhand en gitarist Tom Van Overberghe als CO2, dag op dag 10 jaar na het eerste concert van dit weergaloos duo.

JOE MCPHEE & PAAL NILSSEN-LOVE

1.McPhee_Nilssen-Love_Schorle© Schorle

Candy, zo heet de zevendelige cd-boxset die zeven jaar (2007 – 2014) van samenwerkingen tussen de legendarische saxofonist Joe McPhee en het alomtegenwoordige drumbeest Paal Nilssen-Love documenteert. Maar definitief blijkt deze kanjer van een box uit 2015 allerminst, want op de lauweren rusten zit er voor de inmiddels 78-jarige McPhee voorlopig niet in. Samen met de 35 jaar jongere – en even gedreven – Nilssen-Love trekt hij immers opnieuw een Europese tournee opgang die hen voor het eerst als duo naar de Oorstof-serie brengt.

CO2 > CEL OVERBERGHE & TOM VAN OVERBERGHE

2.CO2_JOS_L_KNAEPEN© Jos Knaepen

Exact 10 jaar geleden, op 3 december 2007 om precies te zijn, speelden gitarist Tom Van Overberghe en saxofonist Cel Overberghe hun eerste concert onder de naam CO2. Dat heugelijk feit en de tachtigste verjaardag van freejazzpionieer, beeldend kunstenaar, dichter en saxofonist Cel Overberghe wordt nu in de kijker gezet met een gloednieuwe CO2-release – met de toepasselijke titel 10/80, en een concert dat de generatiegenoten Joe McPhee en Cel Overberghe opnieuw samenbrengt op een Belgisch podium op 10 december in  de Oorstof-reeks.

 

Vlaanderen Stad Antwerpen DEStudio Het Bos TRIX AB Salon Les Ateliers Claus Rataplan Tryp Windham Antwerp

Click for discount hotel rates

Vooruit Kraak De Singer WPML