Adventurous music and things

21/05/2017 – 16:00
L’Archiduc

MATTHEW SHIPP & IVO PERELMAN

Oorstof
MATTHEW SHIPP & IVO PERELMAN

Tijdschema

Deuren: 16:00
Concert: 17:00

Locatie

L’Archiduc
Routebeschrijving

L’Archiduc, Music is Now en Oorstof presenteren een exclusief concert van het ultieme piano-/sax-duo Matthew Shipp (US, piano) en Ivo Perelman (BR, sax) die – naar aanleiding van de 7-delige release The Art of Perelman-Shipp, een nieuw hoogtepunt voor het duo-formaat en voor de vrije improvisatie – voor het eerst doorheen Europa touren.
Let op ! Dit is een namiddagconcert dat zal starten om 17.00 u. !

Met Corpo, de vorige release van dit duo voor Leo Records, bereikten Matthew Shipp en Ivo Perelman een absolute piek. Of, zoals Matthew Shipp het zelf poneert in de liner notes van Corpo: ‘Corpo is het ultieme samengaan van alles waaraan Ivo en ik sinds jaren werken. Het opnemen en opnieuw beluisteren van deze cd, deed me inzien dat dit de apotheose is van de Perelman/Shipp duo-cosmos. Was de duo-cd Callas nog een doorbraak voor ons, dan kan je  Corpo beschouwen als het ultiem openbloeien van dit duo. Ivo en ik beloofden elkaar lang geleden al plechtig dat we altijd een bijzondere muzikale duotaal en cosmos zouden nastreven, iets dat volstrekt uniek is in deze wereld. Ik hoop dat deze CD dan ook zijn publiek zal vinden.’

En nu, in wat allicht hun meest ambitieuse project is tot nog toe, presenteren deze heren The Art Of Perelman-Shipp, een serie van 7 releases die gelijktijdig worden uitgebrachtwaarbij het sax-piano-duo als een binair systeem op zichzelf staat en de basis van al hun samenwerkingen vormt. De muzikale communicatie tussen deze artistieke soul mates doet ons denken aan de grootste samenwerkingsverbanden in de geïmproviseerde muziek: Parker en Gillespie, Brubeck en Desmond, Coltrane en Tyner. Maar zelfs Coltrane en Tyner benaderden de performances en opnames niet zoals Perelman en Shipp. Zij wandelen gewoon de studio in en beginnen te spelen met hun jarenlange ervaring en gedeelde muzikale geschiedenis als gids doorheen het hele proces: geen vooropgezet plan – geen thema, harmonische schema’s of afgebakende muzikale lijnen dus. Hoe telepatisch Matthew Shipp en Ivo Perelman te werk gaan kan u op 21 mei vanop de eerste rij in levenden lijve ondervinden… ! Mis deze zeldzame en unieke gelegenheid niet om deze twee jazz- en improvisatiereuzen live aan het werk te zien !

 

 

Perelman - Shipp L'Archiduc 21 may

 

 

Vlaanderen Stad Antwerpen DEStudio Het Bos TRIX AB Salon Les Ateliers Claus Rataplan Tryp Windham Antwerp

Click for discount hotel rates

Vooruit Kraak De Singer WPML