Adventurous music and things

1/06/2024 – 19:30
De Blikfabriek

MIKE WATT’S IL SOGNO DEL MARINAIO

Oorstof
MIKE WATT'S IL SOGNO DEL MARINAIO

Tickets

VVK: €
Kassa: €
Tickets

Tijdschema

Deuren: 19:30
Concert: 20:30

Locatie

De Blikfabriek
Routebeschrijving

Mike Watt’s Il Sogno Del Marinaio

Samen met Blikfabriek presenteren we de fantastische Mike Watt met zijn avant-rocktrio Il Sogno Del Marinaio. De prijs van een ticket kan je zelf bepalen in ons “pay what you can”-systeem.

De legendarische bassist Mike Watt is al tientallen jaren een onmisbaar onderdeel van de alternatieve muziekscene. Hij is natuurlijk vooral bekend van de invloedrijke punkrockband Minutemen, die hij samen met zijn jeugdvriend D. Boon oprichtte in 1980. Na het uiteenvallen van Minutemen richtte hij Firehose op, waarmee hij topalbums afleverde als ‘Ragin’, Full On’ en ‘If’n’. Sindsdien is Watt actief geweest in veel verschillende bands en projecten, waaronder The Stooges, Banyan, Unknown Instructors, Big Walnuts Yonder en soloprojecten.

Eind november 2009 reisde Watt naar Italië om te toeren en opnames te maken op uitnodiging van de Italiaanse gitarist Stefano Pilia (Massimo Volume, In Zaïre, Afterhours, Rokia Traore). Samen met drummer Paolo Mongardi (Zeus, Fuzz Orchestra, Fulkanelli) vormden ze Il Sogno Del Marinaio. Het trio brengt in mei 2024 “Terzo” uit, hun nieuwe album via Improved Sequence. Deze nieuwe lichting opnames is een ongelooflijk document van een band die hun eigen pad creëert, naar nieuwe hoogten stijgt en tegelijkertijd het traditionele rockformaat ombuigt. Van sinewy grooves, tot off-kilter jazz-skronk, post-punk freakouts, kosmische Hendrix stabs en furieuze hoekige funk, Il Sogno Del Marinaio’s nieuwe album ademt letterlijk leven, verankerd door Watt’s lage thud en spiel, Pilia’s felle en hemelse spel en Mongardi’s aanleg voor ongewone maar stabiele ritmes.

Vlaanderen Stad Antwerpen DEStudio Het Bos TRIX AB Salon Les Ateliers Claus Rataplan Tryp Windham Antwerp

Click for discount hotel rates

Vooruit Kraak De Singer WPML