Adventurous music and things

27/08/2022 – 15:00
De Studio

SUMMER BUMMER FESTIVAL 2022

Summer Bummer
SUMMER BUMMER FESTIVAL 2022 - DAY 2

Tijdschema

Deuren: 15:00
Concert: 16:00

Locatie

De Studio
Routebeschrijving

Met een uniek zeventienkoppig orkest, invloedrijke pioniers en een erg gretige nieuwe generatie muzikanten, nieuwe bands, verrassende samenwerkingen en een gratis toegankelijk festivalgedeelte met een platenbeurs, film, workshop, expo en slow food sluit deze zevende editie van het avontuurlijke Summer Bummer Festival de zomer van 2022 af op een absoluut hoogtepunt. Koop je tickets nu en bespaar tot 10 EUR op de kassaprijs !
Scroll verder op deze pagina  voor alle info over dag 2 – 27/8 van het festival. Voor alle info over Summer Bummer dag 1 – 26/8 klik hier !

SUMMER BUMMER – DAG 2

PETER BRÖTZMANN & HAMID DRAKE

De Duitse rietblazer Peter Brötzmann en de Amerikaanse drummer Hamid Drake zijn twee absolute grootheden van de vrije improvisatie. Samen schreven ze muziekgeschiedenis met het legendarische kwartet Die Like A Dog, waar ook Toshinori Kondo (Summer Bummer 2017) en William Parker deel van uitmaakten. Ook in trio met Parker scheerden ze hoge toppen in onder meer het vurige live-album ‘Never Too Late But Always Too Early’. In 2020 verrasten Brötzmann en Drake nog met The Catch Of A Ghost, een schitterende release met de Marokkaanse Guimbrispeler Maâlem Moukhtar Gania. Maar ook als duo vonkt en spettert het als ze elkaar ontmoeten. Afgaand op het hoge spannings- en energiegehalte van hun duorelease The Dried Rat-Dog voor Okka Disc uit 1995 en op het feit dat hun duo-ontmoetingen eerder zeldzaam zijn, schatten wij de kans dan ook erg hoog in dat ook deze nieuwe ontmoeting tussen beide grootmeesters in de geschiedenisboeken zal terechtkomen.

CHRISTER BOTHÉN – TORBJÖRN ZETTERBERG – KONRAD AGNAS

Ontstaan als een gelegenheidstrio, maar ondertussen de groep waarmee Christer Bothén (1941) zijn nieuwe composities tot leven brengt. De legendarische Zweedse klarinettist werkte vanaf de vroege jaren zeventig intensief samen met Don Cherry ten tijde van de Organic Music Society en dat heeft zijn muziek permanent beïnvloed. Samen met de veel jongere muzikanten Torbjörn Zetterberg (contrabas) en Konrad Agnas (drums) creëert hij – net als zijn leermeester – muziek in een soort suitevorm: stukken komen en gaan op basis van de inbreng van de muzikanten en de ingeving van het moment. In januari 2021 verscheen Omen, een eerste, erg goed onthaalde, release voor het Poolse Bovian van Christer Bothén 3 met Vilhelm Bromander op bas. Mats Gustafsson schrijft in de liners: “De optelsom van al die jaren ervaring, reizen en delen komen samen in een verbazingwekkende explosie van poëtische schoonheid (…) Deze muziek te horen in een trio-setting is voor mij een openbaring. Het is zo duidelijk. Zo scherp. Vol details en een stromende stroom van energie. Vol van leven.” Omwille van onvoorziene omstandigheden kan Konrad Angas niet aanwezig zijn en spelen Bothén en Zetterberg als duo

KAJA DRAKSLER – AB BAARS – TERRIE EX

Gitarist Terrie Ex (The Ex, Lean Left), rietblazer Ab Baars (ICP Orchestra) en pianiste Kaja Draksler zijn bekend voor hun uitgesproken muzikale persoonlijkheden: van punk en grillige freejazz tot knotsgekke bigband en introspectieve improvisatie. Het trio debuteerde zopas met ‘When The Hills Run Across The Fields‘ voor het Poolse Fundacja Słuchaj!, niet toevallig live opgenomen tijdens het Konfrontationen Festival in Nickelsdorf in 2018: de heerlijke schurende maar ook melodieuze brok vrije improvisatie doet je snakken naar de concertzaal. Ab Baars moest door onvoorziene omstandigheden zijn opkomende concerten afgelasten. Ex en Draksler vormen al jaren een goed geolied team en spelen daarom dit concert als duo.

MARTIN KÜCHEN – HANNE DE BACKER – MICHAEL ZERANG – ALAN BISHOP

De Antwerpse rietblazer Hanne De Backer werkte zich de laatste jaren op tot een van de meest opwindende en veelzijdige improvisatoren van het internationale circuit. Na samenwerkingen met Paal Nilssen-Love, Signe Emmeluth, Ingebrigt Håker Flaten en Henrik Munkeby Nostebø deelt ze nu het podium met een andere Scandinaviër: de onnavolgbare saxofonist Martin Küchen (Angles, Trespass Trio, …). Het potentieel van deze bijzondere samenwerking wordt nog vergroot door de toevoeging van drummer Michael Zerang (Chicago Tentet, Hamid Drake, …) en multi-instrumentalist Alan Bishop (Sun City Girls, The Dwarfs of East Agouza, The Invisible Hands), twee invloedrijke muzikanten uit de alternatieve muziek- en improvisatiewereld.


ELISABETH KLINCK – ELS VANDEWEYER – YOUMNA SABA – MAURICE LOUCA – ANN EYSERMANS

Liefhebbers van bijzondere muzikale bezettingen kunnen met dit gelegenheidsensemble hun hartje ophalen. Viool (Elisabeth Klinck), vibrafoon (Els Vandeweyer), Oed, Stem (Youmna Saba), Electronica, synthesizer (Maurice Louca) en harp, bas (Ann Eysermans) zorgen voor een uniek spectrum van klankkleuren in deze hoogst onvoorspelbare samenwerking. Klinck, Vandeweyer en Eysermans laten zich steeds meer internationaal gelden: Klinck staat in ‘One Song’ de internationale succesvoorstelling van Miet Warlop en bracht zopas Pair, Paire uit, haar duoconcert met Nils Vermeulen in de Oorstofreeks voor het Blickwinkel cassettelabel, Ann Eysermans haalt de internationale pers met haar album ‘For Trainspotters Only’ op Cortizona en Vandeweyer werkte zich vanuit Berlijn op tot een veelgevraagde speler in het internationale circuit. Vandeweyer speelt geregeld als gastmuzikant in Elephantine, een van de projecten van de Egyptische, in Berlijn residerende multi-instrumentalist Louca en de muzikante, musicologe Saba ruilde Beirut in voor Parijs vanwaar ze haar muziek en onderzoek rond parallellen tussen Arabische klassieke muziek en taal, Arabische beeldende kunst en elektronische muziek verder uitdraagt.

ANDREAS BRAL – STAN MARIS – SAM SHALABI – RADWAN MOUMNEH

Pianist , multi-instrumentalist, componist Andreas Bral en accordeonist Stan Maris zijn twee jonge, Belgische muzikanten actief in een verschillende hedendaagse en avontuurlijke jazzbands. Bral schuimde met Hanne De Backer en Raf Vertessen in volle pandemie al improviserend op harmoniun en buffetpiano, en met kameel, de kust af en vervoegt in het najaar van 2022 Raf Vertessen, Will Greene, Joe Morris, Tomeka Reed, Anke Verslype, Elisabeth Klinck, Ayako Kato en Rachel Bernsen voor een Visitations residentie. Met bands en projecten als Kreis, Suura, Oceans Eddie, Erem of in kwartet met Hanne De Backer, Audrey Lauro en Farida Amadou toont Maris zijn enorme veelzijdigheid op een uniek instrument. Samen met gitarist en oedspeler Sam Shalabi (Land Of Kush, The Dwarfs Of East Agouza) en multi-instrumentalist Radwan Moumneh Ghazi (Jerusalem In My Heart) laat dit kwartet verschillende muzikale werelden samenkomen via hun diverse muzikale invloeden en een opvallend instrumentarium.

LATE NIGHT MET:
PRAED PLUS;
RAED YASSIN – PAED CONCA – MARTIN KÜCHEN – CHRISTIAN KOBI – HANS KOCH – KHALED YASSINE
+
PARTY MET DJS FASTER PUSSYKAT – SCHWARZKOPF – KOENIE

Werd Praed, het duo van Raed Yassin (electronica, stem) en Paed Conca (klarinet, elektronica), tijdens Summer Bummer 2021 nog gedwongen door de pandemieregels om hun een opzwepende mix van Egyptische populaire muziek (Shaabi), freejazz en elektronische muziek te brengen voor een gemondmaskerd en zittend publiek, dan starten ze Summer Bummer Late Night met een kanjer van een partyset en laten ze al de feestelijke teugels vieren. Om dat feest kracht bij te zetten komen Yassin en Conca met een nieuwe versie van Praed Plus en sleuren ze de rietblazers Martin Küchen, Christian Kobi en Hans Koch en percussionist Khaled Yassine (darbuka) mee in het feestgedruis.

WORKSHOP HET BEEST (14:00 – 17:00) – GRATIS !
MOBIELE GELUIDSINSTALLATIE/WORKSHOP VOOR FAMILIES & KINDEREN  DOOR MUSICA, IMPULSCENTRUM VOOR MUZIEK

Het Beest: Zangbodem van een buffetpiano geschikt voor kinderen en gezinnen (alle leeftijden) i.s.m. Musica, Impulscentrum voor Muziek


Het Beest is een mobiele installatie met als basis het kader en de zangbodem van een buffetpiano. Maar niets is wat het lijkt. Je kan Het Beest temmen, uitdagen, zelfs laten bewegen in een eigenzinnige choreografie. Je kan het bespelen met allerhande materialen, zoals drumstokken of met het eigen lichaam. Wil je Het Beest tot volle wasdom laten groeien? Tuig het op tot klankinstallatie. Bespeel het door middel van extended techniques. Alleen of in groep, tijdens improvisatie of samenspel. Geraak in de ban van Het Beest.

De deelnemers kunnen zo lang blijven als ze zelf willen.
Om zeker te zijn dat u kan effectief kan deelnemen aan de workshop kan u inschrijven via deze link ! met vermelding van het aantal personen en het uur van aankomst.

Het Beest (2018) is een mobiele klankinstallatie van Musica, Impulscentrum voor Muziek. Ze werd gerealiseerd door Hans Van Regenmortel in opdracht van Musica.

 

 

 

 

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar
Vlaanderen Stad Antwerpen DEStudio Het Bos TRIX AB Salon Les Ateliers Claus Rataplan Tryp Windham Antwerp

Click for discount hotel rates

Vooruit Kraak De Singer WPML