Adventurous music and things

26/08/2022 – 15:00
De Studio

SUMMER BUMMER FESTIVAL 2022

Summer Bummer
SUMMER BUMMER FESTIVAL 2022 - DAY 1

Tijdschema

Deuren: 15:00
Concert: 16:00

Locatie

De Studio
Routebeschrijving

Met een uniek zeventienkoppig orkest, invloedrijke pioniers en een erg gretige nieuwe generatie muzikanten, nieuwe bands, verrassende samenwerkingen en een gratis toegankelijk festivalgedeelte met een platenbeurs, film, workshop, expo en slow food sluit deze zevende editie van het avontuurlijke Summer Bummer Festival de zomer van 2022 af op een absoluut hoogtepunt. Koop je tickets nu en bespaar tot 10 EUR op de kassaprijs ! Scroll verder op deze pagina  voor alle info over dag 1 – 26/8 van het festival. Voor alle info over Summer Bummer dag 2 – 27/8 klik hier !

SUMMER BUMMER 2022 – DAG 1

PRAED ORCHESTRA!:
RAED YASSIN – PAED CONCA – ELISABETH KLINCK – ALAN BISHOP – SAM SHALABI – ANN EYSERMANS – MAURICE LOUCA – MICHAEL ZERANG – KHALED YASSINE – HANS KOCH – ELS VANDEWEYER – CHRISTIAN KOBI – RADWAN GHAZI MOUMNEH – ANDREAS BRAL – YOUMNA SABA – STAN MARIS – MARTIN KÜCHEN

PRAED Orchestra! is de uit de kluiten gewassen versie van het duoproject PRAED. Al bijna 20 jaar zetten Raed Yassin (elektronica, stem) en Paed Conca (klarinet) concertzalen en dansvloeren in vuur en vlam met hun aanstekelijke mix van Arabische populaire muziek, free- en spacejazz, elektronica en psychedelische rock. In de unieke orkestrale versie die u aan het werk zal zien en horen worden Yassin en Conca bijgestaan door maar liefst vijftien muzikanten uit alle windstreken van de wereld, met kleppers uit de jazz, freejazz, alternatieve en geïmproviseerde muziek en een stevige Belgische inbreng met toppers die zich steeds meer internationaal in de kijker spelen. In 2018 verrasten de heren met de schitterende driedubbelaar ‘PRAED Orchestra! Live In Sharjah’ voor Rabih Beaini’s Morphine Records en voor het Summer Bummer festival schrijven en presenteren ze gloednieuw werk.

Raed Yassin (elektronica, stem) – Paed Conca (klarinet, bas) – Elisabeth Klinck (viool) – Alan Bishop (stem, tenorsax, gitaar) – Sam Shalabi (oed, gitaar) – Ann Eysermans (harp, bas) – Maurice Louca (elektronica, synthesizer) – Michael Zerang (drum, percussie) – Khaled Yassine (drum, percussie) – Hans Koch (basklarinet, saxen) – Els Vandeweyer (vibrafoon) – Christian Kobi (saxen) – Radwan Ghazi Moumneh (bouzouki, elektronica, stem) – Andreas Bral (harmonium, stem, synthesizer) – Youmna Saba (stem, oed) – Stan Maris (accordeon) – Martin Küchen (altsax)

SPACE: LISA ULLÉN – ELSA BERGMAN – ANNA LUND

Space met Lisa Ullén (piano), Elsa Bergman (bas) en Anna Lund (drum) is een pianotrio, met standplaats Stockholm, dat de Amerikaanse freejazztraditie en hedendaagse klassieke muziek versmelt tot een uitdagend geheel. Door pure kracht te combineren met een verfijnd gevoel voor detail kan de muziek op elk moment een andere kant op knetteren. In die auditieve ruimte (space) telt letterlijk elke beweging. Ullén en mede Zweden Bergman en Lund zijn belangrijke spelers uit de Scandinavische freejazzscene. Ze ontmoetten elkaar voor het eerst in het sextet Anna Högberg Attack – dat we eerder aan het werk zagen tijdens Summer Bummer in 2019 – en speelden de afgelopen jaren samen in verschillende constellaties. Het veelgeprezen debuutalbum Space werd opgenomen in de legendarische concertzaal Fylkingen door Mats Äleklint (Large Unit, Angles 9) tijdens de pandemie in 2021 en werd uitgebracht door het Amerikaanse Relative Pitch Records in maart 2022.

THE DWARFS OF EAST AGOUZA

Hypnotische rock te situeren ergens tussen Circle, Omar Khorshid, Can en The Groundhogs, zo schrijft John Doran van het online muziek magazine The Quietus. Naar onze bescheiden mening is dat een perfecte omschrijving van The Dwarfs of East Agouza, een avontuurlijk trio, gevormd in het Agouza district van Caïro, dat repetitieve Noord-Afrikaanse ritmes, freejazzgitaar met West-Afrikaanse invloeden, sax en elektronica/synths combineert tot een bezwerend en psychedelisch geheel. De groep bestaat uit drie absolute toppers, zijnde Alan Bishop (Sun City Girls, Alvarius B.), Maurice Louca (Karkhana) en Sam Shalabi (Land of Kush, Shalabi Effect) en bracht in 2020 haar vijfde langspeler ‘The Green Dogs Of Dahshur’ uit.

TASHI DORJI

Tashi Dorji is een van de meest originele gitaristen van het moment. Deze van Bhutan afkomstige muzikale vrijbuiter leerde punk en freejazz kennen toen hij in de jaren negentig ging studeren in de Verenigde Staten. Ondertussen is Dorji een veelgevraagd improvisator, die zowel uitblinkt op elektrische als op akoestische gitaar. Hij tourde als gast en support van Godspeed You! Black Emperor in 2015 en speelt op regelmatige basis samen met het kruim van de alternatieve muziekscene. In het najaar van 2021 speelde hij enkele verschroeiende concerten in de Oorstofreeks met Kuzu, een trio met Dave Rempis en Tyler Damon. Na drie afgelaste tournees is Dorji eindelijk terug voor een reeks soloconcerten met halte in De Studio voor het Summer Bummer Festival, een passage die zeker niet onopgemerkt voorbij zal gaan.

CHRISTIAN KOBI – HANS KOCH – ANN EYSERMANS

De Zwitserse rietblazer Christian Kobi concerteert en creëert met diverse muzikanten, componisten en kunstenaars als Phill Niblock, Taku Sugimoto en Keith Rowe, vaak over een langere termijn. De Zwitserse rietblazer Hans Koch op zijn beurt kennen we van zijn bijdragen voor groepen als Koch, Schütz, Studer, Barry Guy New Orchestra en Cecil Taylor European Orchestra. Kobi en Koch kennen elkaar van het saxofoonkwartet S4, met John Butcher en Urs Leimgruber. Voor Summer Bummer vormen ze een trio met harpiste en bassiste Ann Eysermans – actief in o.a. Fenna en Fnussjen – die in 2021 nog schitterde in de Visitations residentiereeks in het gezelschap van Ananta Roosens, Pak Yan Lau, Nicolas Chkifi, Frans Van Isacker, Giovanni Di Domenico en Giotis Damianidis. Internationaal gooide ze in dat jaar ook nog hoge ogen met haar debuutalbum ‘For Trainspotters Only’ voor het Belgische Cortizona, waarop ze het muzikale potentieel van treinen onderzoekt.OCEAN EDDIE: STAN MARIS – ANDREAS BRAL – VIKTOR PERDIEUS

De combinatie van piano/harmonium, accordeon en saxofoon is iets zeldzaams. Doordat de instrumenten deels overlappen qua register en timbre is de balans binnen het trio erg fragiel. Maar in de meesterlijke handen van Andreas Bral (piano), Stan Maris (accordeon) en Viktor Perdieus (tenor- en sopraansax) wordt die fragiele balans omgebogen naar een magisch iets. De composities waaruit wordt vertrokken zijn heel open en laten ruimte voor de muzikanten om er vrij in te bewegen. Denk aan golvende en bezwerende stukken, melodieus maar ook voortdurend transformerend. Eddies, waarnaar de groepsnaam Ocean Eddie verwijst, zijn cirkelvormige stromingen, draaikolken, binnen algemene oceanische stromen die ons herinneren aan een speelse, naïeve en enigszins ongezonde competitie, en net dat soort competitie is wat dit trio zoekt in zijn muziek.

 

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

 

 

Vlaanderen Stad Antwerpen DEStudio Het Bos TRIX AB Salon Les Ateliers Claus Rataplan Tryp Windham Antwerp

Click for discount hotel rates

Vooruit Kraak De Singer WPML