Adventurous music and things

7/02/2020 – 20:00
AB Salon

Thomas Lehn & John Butcher + Farida Amadou (solo)

Thomas Lehn & John Butcher + Farida Amadou (solo)

Tijdschema

Deuren: 20:00
Concert: 20:30

Locatie

AB Salon
Routebeschrijving

THOMAS LEHN & JOHN BUTCHER

Butcher_Lehn_Web
Rietblazer (Tenor- en sopraansaxofoon, klarinet) John Butcher (UK) startte ooit als doctor in de fysica maar verliet de academische wereld al snel om zich volledig op muziek te focussen. Zijn werk varieert van improvisatie en eigen composities over multitrack tot op feedback gebaseerde werken gebracht in ruimtes met ongewone akoestiek en niet-concertlocaties. Hij werkte samen met grootheden uit de improv als Derek Bailey, John Tilbury, John Stevens, The EX en Gerry Hemingway en was eerder in de Oorstof-reeks te gast in een trio met celliste Okkyung Lee en drummer Mark Sanders, en in een duo met drummer percussionist Gino Robair.

Thomas Lehn (DE) kennen we vooral van zijn jarenlange toegewijde werk met de EMS Synti A, een unieke analoge synthesizer uit de jaren zeventig. Naast samenwerkingen met artiesten als Marcus Schmickler, Han Bennink, Andy Moor (The Ex), eRikm, … ontwikkelde hij ook in zijn solowerk een unieke geluid in de wereld van de elektronische muziek.

FARIDA AMADOU

farida_amadou_Laurent_Orseau_Web

We starten de avond met de voorstelling van de eerst solorelease van bassiste Farida Amadou (BE), een van de opvallendste nieuwe figuren aan het Europese improv-firmament. Als autodidacte haalt ze uit haar Fender bass de meest spannende klanken zonder de muzikaliteit uit het oog te verliezen. In haar, tot nog toe, korte muzikale carrière laat ze zich (inter)nationaal gelden in uitdagende samenwerkingen met kleppers als Peter Brötzmann, Thurston Moore (Sonic Youth), Ken Vandermark, Marker, Mette Rasmussen, Hanne De Backer, Wolf Eyes, Audrey Lauro en Julien De Prez. Sinds haar eerste ontmoeting tijdens het Summer Bummer Festival in 2017 speelt ze op regelmatige basis samen met de Engelse drummer Steve Noble (Rip Rig & Panic, Æthenor, Saint Francis Duo) en in 2018 maakte ze zelfs deel uit van het Luikse punk-combo Cocaïne Piss.Oorstof i.s.m. AB Salon

Oorstof i.s.m. AB Salon

Vlaanderen Stad Antwerpen DEStudio Het Bos TRIX AB Salon Les Ateliers Claus Rataplan Tryp Windham Antwerp

Click for discount hotel rates

Vooruit Kraak De Singer WPML