Adventurous music and things

20/04/2023 – 20:00
Het Bos

VISITATIONS I – 2023

Visitations
VISITATIONS I - 2023 - DAG 1

Tickets

VVK:
DAG TICKETS: 12 EUR
COMBI TICKETS: 15 EUR
KASSA:
DAG TICKETS: 15 EUR
COMBI TICKETS: 25 EUR
Tickets

Tijdschema

Deuren: 20:00
Concert: 20:30

Locatie

Het Bos
Routebeschrijving

Onder de noemer Visitations stelt Sound in Motion de kruisbestuivingen, gelijkenissen en/of verschillen tussen muzikanten uit verschillende windstreken centraal tijdens een korte residentie.

Voor de eerste editie van Visitations in 2023, in samenwerking met Het Bos, aanvaardden gerenommeerde spelers Dave Rempis (US, saxen, klarinet), Darren Johnston (US, trompet),  Larry Ochs (US, saxen), Marta Warelis (PL/NL, piano), Nicolas Chkifi (BE, drum) en Hugo Antunes (PT/BE, bas) de uitdaging om zich onder te dompelen in een muzikaal avontuur gedurende deze tweedaagse residentie in Het Bos.

VISITATIONS I – DAG 1 – 20/04/2022
Rempis, Johnston en Ochs stellen Spectral voor, het trio waarmee ze doorheen Europa touren en Warelis, Chkifi en Antunes spelen voor het eerst als trio dat ze voor deze residentie samenstelden.

VISITATIONS I – DAG 2 – 21/04/2022
Rempis, Johnston, Ochs, Warelis, Chkifi en Antunes vullen de avond met verschillende onuitgegeven combinaties, duo’s, trio’s, ensemble …

DAVE REMPIS – DARREN JOHNSTON – LARRY OCHS
MARTA WARELIS – NICOLAS CHKIFI – HUGO ANTUNES

Een straffe Europese ritmesectie en drie Amerikaanse blazers zorgen voor een uniek samenkomen van verschillende generaties improviserende muzikanten. Deze eerste aflevering van Visitations voor 2023 mag met recht en reden een muzikaal avontuur worden genoemd: De ouderdomsdeken en ware freejazzpionier van de groep is  de Amerikaan Larry Ochs, die met het ROVA Saxophone Quartet al enkele decennia in hoog aanzien staat in de jazz- en improvisatiewereld. Dave Rempis is een van de steunpilaren van de geïmproviseerde muziek in Chicago, was eerder al te gast in de Visitationsresidentie en met verschillende projecten in de Oorstofreeks, zoals het trio met Farida Amadou en Jonas Cambien in november van 2022. Rempis is ook te horen op twee Dropa Disc-releases waaronder ‘Dead Leaves Drop’ van ‘From Wolves To Whales’ opgenomen in Het Bos. De Canadese trompettist Darren Johnston debuteert op een Belgisch podium, ruilde de Bay Area waar hij twintig jaar vertoefde voor New York in 2019 en voelt zich evengoed thuis in improvisatie, gecomponeerde en wereldmuziek. Deze drie blazers vinden in de Poolse, maar in Amsterdam residerende pianiste Marta Warelis een jonge, maar erg ervaren collega-improvisator, die samen met de Belgische drummer Nicolas Chkifi en de in België residerende Portugese bassist Hugo Antunes een gloednieuwe veelbelovende ritmesectie vormt.

Vlaanderen Stad Antwerpen DEStudio Het Bos TRIX AB Salon Les Ateliers Claus Rataplan Tryp Windham Antwerp

Click for discount hotel rates

Vooruit Kraak De Singer WPML