Promoting adventurous music and things

31/03/2019 – 18:30
De Studio

VISITATIONS – DAG 3 > THE REMPIS PERCUSSION QUARTET + DON KAPOT + SHO SHIN DUO & SEPPE GEBRUERS

Oorstof
VISITATIONS - DAG 3 > THE REMPIS PERCUSSION QUARTET + DON KAPOT

Tickets

VVK: €
Kassa: €
Tickets

Tijdschema

Deuren: 18:30
Concert: 19:00

Locatie

De Studio
Routebeschrijving

De improviserende wervelwinden The Rempis Percussion Quartet en Don Kapot nemen zich voor om met hun bands en in teamverband DE Studio een stevige ritmische bolwassing te geven op deze derde dag van het gloednieuwe Visitations-event. We voegen daar nog Sho Shin Duo & Seppe Gebruers aan toe. Nieuw aanvangsuur is 19.00 !!!

THE REMPIS PERCUSSION QUARTET with DAVE REMPIS – TIM DAISY – FRANK ROSALY – INGEBRIGT HAKER-FLATEN

RempisPercussionQuartet_2

Saxofonist Dave Rempis, bassist Ingebrigt Haker Flaten en drummers Tim Daisy en Frank Rosaly delen in het Rempis Percussion Quartet een sterke interesse voor West-Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse ritmes en koppelen die aan Amerikaanse funk en freejazz. Deze improviserende wervelwind bracht in 2013 de gedeeltelijk in Antwerpen (Oorstof) opgenomen cd Phalanx uit en hield in 2016 voor het eerst halt in DE Studio. Die stomende passage en de samenwerking met de Belgische muzikanten Gino Coomans, Sep Francois en Niels Van Heertum wisten het publiek meer dan te bekoren.

Het Rempis Percussion Quartet blaast dit jaar 15 kaarsjes uit en dat wordt gepast gevierd met een nieuwe Europese tournee. De vier bandleden ruilden sinds de oprichting van het kwartet hun standplaats Chicago voor andere oorden. De muzikale gretigheid van deze vier kleppers wanneer ze elkaar opnieuw ontmoeten is dan ook erg groot.

DON KAPOT > JAKOB WARMENBOL – VIKTOR PERDIEUS – GIOTIS DAMIANIDIS

DonKapot

‘Onstuitbare ritmes, vlammende intensiteit, rock-’n-rock-‘n-rollenergie’, recensent Guy Peters somde het al perfect op in zijn bespreking van de knallende titelloze debuutrelease van Don Kapot. We moesten het dan ook niet ver gaan zoeken om een waardige evenknie te vinden voor de improviserende wervelwind van het Rempis Percussion Quartet. Don Kapot is de erg aanstekelijke Grieks-Belgische alliantie van Giotis Damianidis (gitaar, bas), Viktor Perdieus (saxen) en Jakob Warmenbol (drum). Perdieus en Warmenbol hebben een stevige poot in de geschiedenis van de Oorstof-serie waar ze zich met diverse projecten en samenwerkingen in de nationale kijker wisten te spelen. De Griekse gitarist/bassist Giotis Damianidis was al vaker te horen aan de zijde van João Lobo en Giovanni Di Domenico, twee andere Zuid-Europeanen die eerder in de Oorstof-serie schitterden.

Ook Don Kapot deed DE Studio eerder al ontvlammen tijdens Overlast.Voor deze eerste editie van Visitations gaan ze voor niets minder en zullen ze, bij wijze van uitsmijter, het Rempis Percussion Quartet vervoegen om de avond in de gepaste stijl af te sluiten.

 

SHO SHIN DUO & SEPPE GEBRUERS

SeppeGebruers_ShoShin
Seppe Gebruers © Geert Vandepoele

De Italiaans muzikanten Riccardo Marogna (tenorsax, klarinetten, elektronica) en Riccardo La Foresta (drum, percussie, elektronica) gingen met het Sho Shin Duo van start in 2013. Ze ontwikkelden een erg originele muzikale stem, door de akoestische eigenschappen van rietblaasinstrumenten en drums live elektronisch the manipuleren en stevig geworteld in de vrije improvisatie. Het Sho Shin Duo bracht een drietal albums uit – Live At Lux (2015), Free the Cat! (2016)  and  Mycophilia (2017) – en tourde de afgelopen jaren intensief doorheen Europa.

Voor deze nieuwe korte Europese tournee vormen ze een trio met het Belgische pianobuitenbeentje, componist en improvisator Seppe Gebruers. Hij bracht zopas het sublieme album The Room: Time & Space met Paul Lovens en Hugo Antunes uit, speelt binnenkort samen duo met Charlemagne Palestine en bestiert de organisatie Troika samen met de gelijkgestemde muzikale zielen  Thijs Troch, Nils Vermeulen, Niels Van Heertum, Jan Daelman, Laurens Smet, Viktor Perdieus … waarmee er opportuniteiten worden gecreëerd (opnames, concerten, … ) voor muzikanten actief in het veld van de improvisatie en experimentele muziek.

VISITATIONS

Onder de noemer Visitations stelt Oorstof van 29 tot en met 31 maart in DE Studio de kruisbestuivingen, gelijkenissen en/of verschillen tussen muzikanten uit verschillende windstreken centraal.

Aanleiding van deze bijzondere driedaagse is een vraag van Marker – de nieuwste lichting muzikanten uit Chicago onder leiding van rietblazer Ken Vandermark – om gedurende een korte residentie samen te werken met lokaal talent: Hanne De Backer, Audrey Lauro, Farida Amadou en Stan Maris.Voeg daarbij het heftig ritmische en immer beklijvende Rempis Percussion Quartet – dat dit jaar vijftien kaarsjes uitblaast, in een triplebill met het jonge en muzikaal al even intense Belgisch-Griekse trio Don Kapot, en de last minute toevoeging van  pianobuitenbeentje Seppe Gebruers in trio met Riccardo Marogna  en Riccardo La Foresta van  Sho Shin Duo en de eerste aflevering van Visitations is een feit.

De Singer TRIX Tryp Windham Antwerp

Klik voor kortingen hotelboeking

WPML Kraak Les Ateliers Claus AB Salon Vooruit Het Bos coStA Zuiderpershuis Stad Antwerpen DEStudio Vlaanderen