Adventurous music and things

21/08/2020 – 11:00
Astridpark Gent

SUMMER BUMMER MINISESSIE AT CITADELIC

Oorstof
SUMMER BUMMER MINISESSIE AT CITADELIC

Tickets

Gratis toegang

Tijdschema

Deuren: 11:00
Concert: 12:00

Locatie

Astridpark Gent
Routebeschrijving

Een Summer Bummer-minisessie at Citadelic komt – voor de artiesten, het publiek en Sound in Motion – als een geschenk uit de hemel. Na de afgelasting van het hele Oorstofvoorjaar, de Visitationsdriedaagse in april en uiteindelijk het Summer Bummer Festival, krijgen een aantal van de artiesten die gepland waren, nu toch een kans om te concerteren. Het onbaatzuchtige Citadelicteam ruimt hiervoor het podium tijdens de namiddagsessie van 11.00 tot 15.00 op vrijdag 21 augustus. Ontdek het hele programma van het Citadelic festival voor dat weekend via deze link! 

De concerten zijn gratis. Onderaan deze pagina kan u alles lezen over reservaties, registratie (verplicht) en de regels die moeten worden gevolgd om het Citadelic Festival coronaproof te houden, of ga naar de facebook eventpagina hier!  


13.45 HANNE DE BACKER – FARIDA AMADOU – AUDREY LAURO – STAN MARIS 

Als Covid-19 er geen stokje voor steekt, komt er in november 2020 een vervolg aan de succesvolle ontmoeting tussen Ken Vandermarks Marker en de Belgische spelers Farida Amadou (el. bas), Hanne De Backer (baritonsax), Audrey Lauro (altsax) en Stan Maris (accordeon). In afwachting daarvan speelt deze groep gedreven muzikanten tijdens Summer Bummer at Citadelic nu voor het eerst samen op een podium als kwartet. 

Amadou, Maris, De Backer en Lauro speelden met regelmaat in de Oorstof-reeks en tijdens voorgaande Summer Bummer Festivals. Zo deelde Amadou het podium met Sonic Youths Thurston Moore, Steve Noble, Peter Brötzmann, Rodrigo Amado en Tom Malmendier, tourde De Backer met Agnes Hvizdalek, Raphael Malfliet, Henrik Munkeby Nørstebø als g a b b r o en werkte samen met Paal Nilssen-Love, Angel Bat Dawid, Signe Emmeluth en The Ex, zagen we Audrey Lauro passeren in het gezelschap van Mette Rasmussen, Anna Högberg, Pak Yan Lau, Christine Abdelnour en Yuko Oshima, Ada Rave, Adam Cadell en Jasper Stadhouders en was Maris samen met Kobe Boon en Benjamin Hermans een van de revelaties van het Summer Bummer Festival in 2018 en tijdens het Visitations-event in 2019.

13.00 ANANTA ROOSENS

Met haar soloproject ceci n’est pas un violon breekt violiste Ananta Roosens uit haar comfortzone en benadert ze muziek maken met een schone lei. Met haar viool en stem, aangevuld met objecten uit het dagelijkse huishouden, gaat ze op een verrassende muzikale reis naar het onbekende. Roosens neemt op deze muzikale reis afstand van de geplogenheden van de klassieke en wereld muziek en duikt in een klinkend avontuur richting muzikale vrijheid. 

Roosens studeerde klassieke- en tangoviool aan het conservatorium van Rotterdam. Tijdens haar studies richtte ze de groep La Sieste du Dromadaire op. Een groep die qua stijl het midden houdt tussen tango, klassieke muziek en jazz. Na haar studies legde ze zich steeds meer toe op jazz en geïmproviseerde muziek en leerde zichzelf trompet spelen.

12.00 DUO > ANN EYSERMANS – FRANS VAN ISACKER 

Ann Eysermans en Frans Van Isacker zagen een bezoek, samen met Nicolas Chkifi en Ananta Roosens, aan de Visitationsdriedaagse en het Summer Bummer Festival in rook opgaan. Nu toch, onder de naam DUO, op deze Summer Bummer minisessie.

Harp en (bas)klarinet. Harp en (alt)saxofoon.
Improvisaties. Composities. Grafische partituren. Muziekdoosjes.
Frannbies.

Een kleine geschiedenis waarin vrije klanken en samenklanken verzameld werden, vertelt zich telkens opnieuw en anders, ongelijksoortig. Heraclitus zei: “Het tegenstrijdige stemt overeen, uit verschillen ontstaat de mooiste harmonie, alles komt voort uit tweestrijd.” (Fragment B8) Zoiets.

Ann Eysermans: harp, muziekdozen, composities en grafische partituren
Frans Van lsacker: klarinet en altsaxofoon

PRAKTISCH:

Het Citadelic Festival kan slechts 200 bezoekers per cyclus ontvangen.

> Cyclus 1 = middag – vr 21 augustus
> Cyclus 2 = avond – vr 21 augustus
> Cyclus 3 = middag – za 22 augustus
> Cyclus 4 = avond – za 22 augustus

Reserveren is dan ook ten zeerste aangeraden.
Voor elke concertcyclus (middag en avond) voor de twee dagen kan je reserveren.
Voor een geldige reservatie moet je je registreren via mail.
Gezien er teveel mensen reserveren maar niet komen opdagen, vragen we een waarborg te storten per persoon.
Je krijgt dit geld dan integraal terug als consumptiebon of op uw rekening.
Mensen met een reservatie voor de middagconcerten worden vóór 12.00 ter plaatse verwacht, voor de avondconcerten met je ter plaatse zijn vóór 19.00, daarna vervalt je reservatie.
Laat ons iets weten indien je toch te laat zou zijn, eventueel kunnen we dan je plaats toch nog openhouden.
Reserveren kan telkens tot middernacht voor de middagprogrammatie en tot de middag van de dag zelf voor het  avondblok.
Als het festival niet is uitverkocht kunnen mensen ook gewoon binnen, mits registratie (verplicht) ter plaatse.
Check regelmatig de FB-eventpagina voor updates.

VOOR EEN GELDIGE RESERVATIE/REGISTRATIE:

EVEN NOG DE GEKENDE COVID-REGELS RECAPITULEREN:

– VOEL JE JE ZIEK, BLIJF DAN AUB THUIS
– DE HYGIËNEREGELS BLIJVEN ESSENTIEEL: HANDEN WASSEN EN GEEN HANDEN OF KUSSEN GEVEN
– RESPECTEER DE SOCIALE AFSTAND – HOUD AUB 1,5 M STAND VAN ELKAAR
– GEEN BESTELLINGEN AAN DE TOOG – ER IS IMMERS GEEN TOOG
– BIJ VERPLAATSINGEN OP HET TERREIN DIENEN BEZOEKERS DE LOOPRICHTINGEN TE VOLGEN
– BIJ VERPLAATSINGEN OP HET TERREIN IS HET VERPLICHT EEN MONDMASKER TE DRAGEN
– RESPECTEER DE BUBBEL VAN MAXIMAAL 5 PERSONEN EXTRA PERSONEN BIJ UW FAMILIE BUBBEL. MAAK HIER GEEN MISBRUIK VAN EN BLIJF ERBIJ – GA NIET OVERAL GOEIEDAG ZEGGEN

MET DE STEUN VAN:

                         

Vlaanderen Stad Antwerpen DEStudio Het Bos TRIX AB Salon Les Ateliers Claus Rataplan Tryp Windham Antwerp

Click for discount hotel rates

Vooruit Kraak De Singer WPML